VIII International Symposium on Chemistry and Pharmaceutical Sciences
SIIQ
XIII Conference "Chemical Engineering: Development, potentials and challenges"
Abstract
In recent years, the constant search for energy sources that favor the various production processes of an enzymatic nature has undergone an important change, due to the importance of their use in the food industry in products with high added value; In this context, it is relevant to mention inulinase, which is an enzyme that generates fructose through hydrolysis on the glycosidic bonds of inulin. Processes carried out with this catalyst have favored the creation of new technologies that govern the parameters of green chemistry by ensuring the viability, equilibrium and stability of the fractionation reaction supported by the use of support media as encapsulation material in production. fructose syrup from ethanol, acetate, butane, pullulans, glucose, gluconic acid, sorbitol, among others; the production mechanisms consist of enclosing the enzyme to facilitate the processes by protecting the reaction medium during storage and use in industry. The objective of this work is to carry out a review of the scientific literature, identifying the potential of inulinase in the industrial field and the encapsulation methods that allow the use of fructooligosaccharide sources for efficient production with the use of this technology conservation.
Resumen
En los últimos años la constante búsqueda de fuentes energéticas que favorezcan los diversos procesos productivos de carácter enzimático ha sufrido un importante cambio, esto debido a la importancia de su utilización en la industria alimenticia en productos de alto valor agregado; en este contexto es relevante citar a la inulinasa, que es una enzima que genera fructosa mediante hidrólisis sobre los enlaces glucosídicos de la inulina. Procesos llevados a cabo con este catalizador han favorecido la creación de nuevas tecnologías que rigen los parámetros de la química verde al asegurar la viabilidad, equilibrio y estabilidad de la reacción de fraccionamiento apoyada con el uso de medios de soporte como material de encapsulación en la producción de jarabe de fructosa de etanol, acetato, butano, pululanos, glucosa, ácido glucónico, sorbitol, entre otros; los mecanismos de producción consisten en encerrar a la enzima para facilitar los procesos al proteger al medio de reacción durante el almacenamiento y utilización en la industria. El objetivo de este trabajo es realizar una revisión de la literatura científica, identificando la potencialidad de la inulinasa en el campo industrial y los métodos de encapsulación que permiten alcanzar un aprovechamiento de las fuentes de fructooligosacáridos para una producción eficiente con el uso de esta tecnología de conservación.
About The Speaker
Ing. Marco V. Lara Fiallos
Discussion