19th International Symposium of Electrical Engineering "SIE 2021"

19th International Symposium of Electrical Engineering

SIE 2021

SCADA for the Yogurt, Butter and Cheese Manufacturing Processes of the Santa Clara Milk Pasteurization Plant

Abstract

The economic and social importance of the dairy product industries demands the constant increase in production, variety and quality of the milk productions to the customers, for which novel technologies and a high level of automation are required. Problem: the large number of technological processes that characterized this type of industries must be an adequate monitored, consequently demands the supervision and control systems in order to fulfill the high quality demands of dairy productions, in which the Santa Clara Milk Pasteurization Plant is no exception. Objective: to propose a SCADA system for the technological processes for the manufacture of yogurt, butter and cheese, for the integral management of the production process of the Santa Clara Milk Pasteurizer Plant. Methodology: considering the technological systems related with the investment process undertaken in the aforementioned milk pasteurizing plant, the main variables are defined to development the supervision and control system, for which the EROS-software package is used. XD. Results and discussion: the hardware and software resources of automation necessary for the integral implementation of the system are defined, also communication architecture, and HMI interfaces are defined. Conclusions: A new added value is incorporated to the investment, related to the improvement of production efficiency, better coordination and administration of the different production processes and saving of raw materials and energy carriers.

Resumen

La importancia económica y social de las industrias de productos lácteos demanda el constante el aumento de la producción, variedad y calidad de las ofertas a la población, para lo cual se requiere de tecnologías novedosas y de un alto nivel de automatización. Problemática: el gran número de objetos tecnológicos que caracteriza a este tipo de procesos, y la necesidad de tener los mismos debidamente monitoreados, demanda la necesidad de sistemas de supervisión y control que garanticen el cumplimento de las altas exigencias en la calidad de las producciones lácteas, de la cual la Planta Pasteurizadora de Leche de Santa Clara no es una excepción. Objetivo: proponer un sistema SCADA para los procesos tecnológicos de fabricación de yogurt, mantequilla y queso, para la explotación integral del proceso productivo de la Planta Pasteurizadora de Leche de Santa Clara. Metodología: a partir de considerar los objetos tecnológicos contemplados en el proceso inversión que se acomete en la referida planta pasteurizadora de leche, se definen las principales variables para conformar un sistema de supervisión y control, para lo cual se emplea el paquete de software EROS-XD. Resultados y discusión: se definen los medios técnicos de automatización necesarios para la implementación integral del sistema, arquitectura de comunicación, e interfaces HMI. Conclusiones: Se incorpora un nuevo valor agregado a la inversión, relacionado con la mejora de eficiencia de la producción, mejor coordinación y administración de los diferentes procesos productivos y ahorro de materias primas y portadores energéticos.

About The Speaker

David Suárez Rojas

Ing. David Suárez Rojas

Flag of Cuba
Practical Info
Presentation
English (US)
November 25, 2021 12:0 PM
15 minutes
Sala 1
Authors
Ing. David Suárez Rojas
Ph. D. Eduardo Izaguirre Castellanos
Abraham Antonio Cano Luna
Keywords
butter
cheese
mantequilla
milk production
producción láctea
queso
scada
supervision
supervisión
yogurt
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