III International Scientific Conference "Challenges of Education 2023"

III International Scientific Conference "Challenges of Education 2023"

The use of technological tools in the teaching of French in tourism

The students of the Professional Cooking specialty of the Tourism Training Center of Villa Clara feel little motivated during the teaching of the French language for specific purposes. Consequently, the teachers relied on the use of new technological tools, in this specific case Canva, with the objective of improving the teaching process in terms of motivation, interest and participation of the students. In addition to creating in them technological and digital awareness for an adequate and pertinent use of these technologies in the educational action of this specific knowledge. Theoretical methods such as historical-logical, analytical-synthetic and inductive-deductive were used. Observation, document analysis and interview were used as empirical methods. The work presents the creation of a support material for the subject of specific French in the specialty of professional cooking through the use of the technological tool Canva. The use of technological tools for language teaching, in this case specific French in the specialty of Professional Cooking, motivates and favors, to a great extent, the learning of this subject. 

Los estudiantes de la especialidad de Cocina Profesional del Centro de Capacitación del Turismo de Villa Clara se sienten poco motivados durante la enseñanza del idioma francés para fines específicos. En consecuencia, los docentes se apoyaron en el uso de nuevas herramientas tecnológicas, en este caso específico Canva, con el objetivo de mejorar el proceso docente en cuanto a, motivación, interés y participación de los estudiantes. Además, crear en ellos conciencia tecnológica y digital para un uso adecuado y pertinente de dichas tecnologías en el accionar educativo de este saber específico. Se emplearon métodos del nivel teórico como el histórico-lógico, el analítico-sintético y el inductivo-deductivo. Como método empírico se utilizó la observación, el análisis de documentos y la entrevista. El trabajo presenta la confección de un material de apoyo para la asignatura de francés específico en la especialidad de cocina profesional mediante el uso de la herramienta tecnológica Canva. El uso de herramientas tecnológicas para la enseñanza del idioma, en este caso el francés específico en la especialidad de Cocina Profesional motiva y favorece, en gran medida, el aprendizaje de esta asignatura.

About The Speaker

Tamara de Zayas Pérez

Dr. Tamara de Zayas Pérez

CCT Villa Clara Flag of Cuba

Trabajo como profesora de idioma francés en el Centro de Capacitación del Turismo “ Alberto Delgado Delgado” de Villa Clara. 

Discussion

Practical Info
Spanish / Español
November 16, 2023 4:52 PM
2 minutes
L6 (Salón 1) "Retos de la Educación"
Authors
Dr. Tamara de Zayas Pérez
Keywords
foreign language; pre-professional education; food preparation; educational technology
lengua extranjera; enseñanza preprofesional; preparación de alimentos; tecnología educacional
Documents