VIII International Symposium on Chemistry and Pharmaceutical Sciences
SIPN
4th International Symposium "Chemistry of natural products”
Abstract
According to investigations carried out during the maroonage in Cuba infusion of leaves of Arabic coffee it used to be made (Arabic Coffea) with leaves of Mango (Mangifera indicates) and he/she mixed with liquor.
Objetive(s) To describe the active components and the properties energizers of the plants studied
Methodology: He/she was carried out a study that applied the qualitative method, by means of a bibliographical and documental revision in sources of digital data of wide reach to point out the historical antecedents and to determine the active metabolitos responsible for the action energizers of the plants used
Results and discussion: The mixology consists on the study and the ability for the preparation of blended drinks, where they mix flavors, colors, aromas and textures starting from medicinal plants. The wild ones mixed leaves of Arabic Coffea and Mangifera it indicates with liquor to obtain more energy.
Among their fundamental components of the plant Arabic Coffea is the chlorogenic acid
whose main function is to increase the capacity to diminish the fatty acids and these in turn to transform them in energy.
Among the fundamental components of the plant Mangifera indicates we find the hill, substance lipotropic that has among its actions the degradation of fatty acids in blood. Conclusions:A to leave of the infusion of the plants studied , is a drink elaborated adding liquor, with properties energizing, way in that you/they used it the wild ones, besides possessing other benefits to the organism that today the science demonstrates.
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Resumen
Resumen: Según investigaciones realizadas durante el cimarronaje en Cuba se solía hacer infusión de hojas de café Arábico (Coffea arabica) con hojas de Mango (Mangifera indica) y se mezclaba con aguardiente.
Objetivo(s): Describir los componentes activos y las propiedades energizantes de las plantas estudiadas
Metodología: Se realizó un estudio que aplicó el método cualitativo, mediante una revisión bibliográfica y documental en fuentes de datos digitales de amplio alcance para señalar los antecedentes históricos y determinar los metabolitos activos responsables de la acción energizante de las plantas utilizadas.
Resultados y discusión: Los cimarrones mezclaban hojas de Coffea arabica y Mangifera indica con aguardiente para obtener más energía.
Entre sus componentes fundamentales de la planta Coffea arabica se encuentra el ácido clorogénico, cuya función principal es aumentar la capacidad para disminuir los ácidos grasos y estos a su vez transformarlos en energía.
Entre los componentes fundamentales de la planta Mangifera indica encontramos la colina, sustancia lipotrópica que tiene entre sus acciones la degradación de ácidos grasos en sangre.
Conclusiones:A partir de la infusión de las plantas estudiadas, se elabora una bebida agregando aguardiente con propiedades energizantes, manera en que lo utilizaban los cimarrones, además de poseer otros beneficios al organismo que hoy la ciencia demuestra.
About The Speaker
Prof. Ana Elena Rodríguez Cadalso
Trabajo como profesora de Farmacología y de Medicina natural en la Facultad Médica Faustino Pérez Hernñández, además soy líder de un Proyecto de Desarrollo Local de plantas Medicinales ¨¨BOTICA REMEDIO DEL CIMARRÓN¨¨, donde se comercializan plantas secas procesadas y realizan labores sociales para rescatar el uso de plantas medicinales como patrimonio intangible de la ciudad de Trinidad, agregando ciencia, tecnología e innovación
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