VIII International Symposium on Chemistry and Pharmaceutical Sciences
SIIQ
XIII Conference "Chemical Engineering: Development, potentials and challenges"
Abstract
With the objective of studying the effect of the magnetic treatment (MT) on the total hardness (TH), boiling point (BP) and heat conservation capacity (CC) of the water from the ¨Cosculluela¨ supply source, in the municipality Boyeros, Havana, the samples were subjected to a magnetic field (MF) generated by permanent magnets, for three MF intensity values and three exposure times. For these experimental conditions, variations in the TH, PE and CC of the water samples with MF were obtained.
Resumen
Con el objetivo de estudiar el efecto del tratamiento magnético (TM) en la dureza total (DT), punto de ebullición (PE) y capacidad de conservación de calor (CC) del agua de la fuente de abasto ¨Cosculluela¨, en el municipio Boyeros, La Habana, las muestras fueron sometidas a un campo magnético (CM) generado por imanes permanentes, para tres valores de intensidad de CM y tres tiempos de exposición. Para estas condiciones experimentales, se obtuvieron variaciones en la DT, el PE y la CC de las muestras de agua con TM.
About The Speaker
Dr. Guillermo Ribeaux Kindelán
Discussion